Com unes pasqües


Com si es tractés d’un destí poètic, la veu que La Segarrenca vam alçar per Reis, acaba traduint-se en fets per Pasqua. Si al gener fèiem saltar les alertes per les actituds discriminatòries en quant a la participació de les dones com a Reis Mags, finalment aquella reivindicació ha estat entomada al març. Després d’una trobada amb la Paeria la darrera setmana, el mateix Regidor de Festes va exposar-nos el procés de reflexió que han dut a terme al llarg d’aquests mesos i que s’ha acabat materialitzant amb el compromís irrenunciable per part de la Paeria que tant dones com homes puguin fer de Rei en igualtat de condicions. Aquesta serà la premissa des d’on es començarà a elaborar el nou reglament que ha d’ordenar la festa. Així que celebrem la decisió, doncs és estrictament la demanda que hem fet des d’un inici. Finalment, allò que alguns van prendre’s com a anècdota, acaba consolidant drets per a les cerverines i ens acosta a una societat més inclusiva. 

I com a colofó final, la mateixa Paeria ha creat una Regidoria d’Igualtat i així ens ho va fer saber durant la trobada. Valorem molt positivament la iniciativa perquè aquesta és una reivindicació històrica de La Segarrenca. La perspectiva de gènere ha d’incorporar-se de forma transversal en totes les polítiques i àrees d’un Ajuntament. Només així es garanteix la igualtat des de les diferents vessants de la vida quotidiana: educació, salut, urbanisme, cultura, etc. 

Entenem que aquest és el camí i que La Segarrenca hem contribuït a enfilar-lo aixecant alarmes, fent demandes expresses, denunciant males pràctiques, proposant accions, etc. La lluita diària dóna els seus fruits i s’han de celebrar! Nosaltres, estem com unes pasqües!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada