8M: La revolució serà feminista o no serà

Reivindicar el 8 de març és reivindicar la lluita feminista. És sortir al carrer per exigir els nostres drets. És la lluita feminista la que ha permès la consecució de drets bàsics que fins fa ben poc se’ns negaven, fins i tot des dels sectors més “progressistes” de la societat. Una lluita que, sobretot a partir del segle passat, cada vegada està més organitzada. Parlem del dret al treball remunerat, malgrat els sindicats masculins s’hi oposessin; parlem del dret a vot, malgrat l’oposició acèrrima de tots els partits polítics (els d’esquerres inclosos); i parlem també del dret a l’escolartizació, encara que en una escola amb un marcat model masculí o del dret al divorci.

Des de La Segarrenca volem dedicar aquest 8 de març a una petita victòria recent. Entre totes, vam aconseguir aturar la reforma de la llei de l’avortament del Partit Popular i la conseqüent dimissió del ministre Gallardón. Sí, això es va aconseguir gràcies a la lluita de centenars de col•lectius feministes de les classes populars i ens hem de felicitar. Però també hem de tenir clar que queda molt per fer i que no ens aturarem aquí. L’avortament encara ara està dirigit pel poder en mans dels homes. Així que seguirem perquè només lluitant conquerim drets, només lluitant podrem decidir lliurement sobre els nostres cossos, sobre la nostra voluntat o no de ser mares, sobre la nostra salut sexual i reproductiva.

No oblidem que en els darrers anys de crisi, la vulneració als nostres drets ha estat, i continua sent, més agressiva que mai en forma de retallades dels serveis bàsics i reformes retrògrades que ens condueixen a un escenari amb més precarietat laboral, més temporalitat en els contractes, més ocupació submergida, més atur... en definitiva, pobresa i exclusió social on especialment les dones en són protagonistes.

Reivindiquem el Dia de les Dones Treballadores i felicitem-nos per les victòries aconseguides però siguem conscients que el 8 de març ens ha de servir per omplir-nos d’energia per continuar en la lluita feminista. Una lluita indispensable per a la construcció d’una societat justa i vertaderament igualitària.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada